DEBO

Achtergrond
XingShiCup en DEBO's kitchens hebben in onderlinge samenwerking een wedstrijd georganiseerd met als doel een nieuwe vacuum beker te laten ontwikkelen. De vacuum beker moet de Westerse markt aansluiten. Het doel is om de beker zowel een sportieve als een zakelijk uitstraling te geven. Als uitdaging moet het concept technisch haalbaar zijn.

Ontwerp
De vormgeving is simpel gehouden, aangezien het een zakelijke uitstraling moet bezitten. Door verschillende kleuren en materialen te combineren, ziet de vacuum beker er al snel sportief maar toch zakelijk uit. Door een extra curve toe tevoegen bij de handgrip ligt de vacuum beker beter in de hand.

Techniek
De beker bestaat uit verschillende onderdelen en materialen. Echter wordt 2K de spuitgiet techniek hierbij toegepast. Voor deze techniek is gekozen om de beker goed te kunnen "sealen". De beker kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: 1) om vanuit de beker te drinken/gebruiken, of 2) om vloeistof in de inhoud van de beker te schenken (de beker is met een schroefdraad aan de onderzijde vast geschroefd).

top