TVILIGHT - Citysense

Bij de start van het project was alleen de hoek van de sensors en hun positie in de ruimte bekend. Met deze informatie is BPO gestart met het ontwikkelen van de behuizing. Oplossingen werden bedacht voor de verbinding met de lantaarnpaal, de maat en vorm van de printplaten, het waterdicht maken van de behuizing en de montage in het veld.

De montage van CitySense was een uitdaging daar de module solide en waterpas verbonden moet worden met de lantaarnpaal terwijl deze nooit precies recht staat. Om de verschillende niveaus van scheefstelling van de palen te omzeilen ontwikkelde BPO een innovatief bol scharnier welke ook dienst doet als ingang voor de stroomdraden die uit de lantaarnpaal komen. Door deze bevestigingswijze kan de CitySense perfect waterpas worden gemonteerd voordat alle elektronica wordt aangesloten.

De geavanceerde elektronica voor detectie en draadloze communicatie in de module vereisen bescherming tegen aanraking van vingers en gereedschap tijdens de installatie. Het interne skelet-onderdeel zorgt niet alleen voor deze bescherming, het is ook het onderdeel waaraan alle elektronica wordt bevestigd. De printplaten worden niet vast geschroefd maar middels klikkers aan dit onderdeel vastgezet. Alle klikkers en draadgeleiders zijn zodanig geconstrueerd dat er geen schuiven in de matrijs nodig zijn.

Door de professionele aanpak van BPO tijdens de ontwikkeling van de onderdelen en het sourcen van de producent van de kunststofonderdelen kon de productie in recordtijd beginnen.

De eerste batch CitySense modules is inmiddels geïnstalleerd in verschillende Nederlandse steden alsmede in Kerry County, Ierland en werkt naar behoren.

top